23 Ağustos 2012 Perşembe

YENİ NESİL SU DEPOSU

Su deposu denildiğin zaman, evlerimizin bodrum katında bulunan büyük su depoları aklımıza gelmektedir. Bu depolar sayesinde sularımızı biriktirip, olası su kesintisinde kullanabiliyoruz. Binaların büyüklüğüne göre değişen boyutlarıyla beraber su ihtiyacına göre cevap vermektedir. Su deposu, farklı malzemeler kullanılarak değişik ebatlarda üretilebiliyor. İhtiyaca göre üretilen bu su depoları, farklı iş alanları da kullanılabildiği gibi kişisel olarak da kullanılabilir. Su Deposunun kaliteli olmasını sağlayan bazı kriterleri vardır.

 Bu kriterlerin başında Polietilen bulunuyor. Peki, su deposunun etki maddesi olan Polietilen ne işe yarar? Bu madde sayesinde, malzemelerin taşınmasında, hareket kabiliyeti kazandırdığı gibi esnek yapısıyla da taşınmasını oldukça çok kolaylaştırıyor.

Yapısı ile sızdırmalara ve çatlamalara karşı oldukça dayanıklı. Kanserin etki maddesi korozyona karşı önlem alınmış ve bu değer sıfıra kadar indirilmiş. Su deposu; barındırdığı özellikler dışında, bakımı ve dezenfekte edilmesi çok önemlidir.

Belirli zaman kullanılmayan ve temizleyen su depolarında kum, pas, çamur gibi artık maddeler birikeceğinden, insan sağlığını tehdit eder. Kullanılabilir su deposu için mutlaka periyodik bakımlar düzenli bir şekilde yapılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder