25 Ağustos 2012 Cumartesi

Barbie oyunlarında kullanılan kıyafetler

Barbie oyuları oynayan çocukların en çok ilgilendikleri unsur, hiç kuşkusuz barbie oyununda karakterler üzerinde kullanılan kıyafetlerdir. Özellikle barbie giydirme oyunları bu amaçlı yapılmış oyunlardır. Barbie oyunlarında en çok kullanılan barbie kıyafetleri; mini etekler, abiye kıyafetlerin yanında makyaj, takı ve şapka gibi aksesuarlar da önemlidir.

Barbie oyunları alanında geniş kapsamlı oyunlar da ortaya konmaktadır. Örneğin, barbie akşam yemeğine hazırlanıyor tazında bir oyunda, çocuk barbie’yi dilediği gibi giydirebilmektedir. Bunun yanında makyaj bölümünde makyaj yapma ve aksesuar bölümünden çanta ve takı kullanımına sahiptir.

Kapsamlı bir diğer oyun türleri ise maç oyunları ve pepee oyunlarıdır. Oyunun kapsamlı olması, çocukları oyuna bağlayan önemli etmenlerdendir. Kapsamlı bir oyunda, oyunun çeşitli bölümlerinde, aldığı puana göre yeni özellikleri kullanma şansını yakalar. Bu da oyunun daha sürükleyici olması açısından önemlidir. Oyun içerisinde çocukların uzun zaman geçirmesi için, oyunda puanlandırma sistemine sahip olması gerekir. Yeterli puana ulaşan çocuklar, oyunda yeni özellikleri kullanmaya hak kazanmalıdır. Barbie oyunları, kolaydan zora doğru gitmesi oyunun akıcı olması için önemlidir.

Oyunun ilk bölümü genellikle en kolay bölümdür. Sebebi ise oyuncuyu barbie oyunlarına ısındırmak ve oyun içerisinde kullanılan tuş takım fonksiyonlarını öğrenmesini sağlamaktır. Tuş takım fonksiyonlarına barbie oyunları içerisinde yer verilmelidir. Ayrıca oyunun giriş bölümünde hangi tuşlar ile oynanacağı görsel bir şekilde oyuncuya sunulmalıdır. Barbie oyunları genellikle fare ile oynanır. Anca oyun fare ve klavye kombinasyonu ile oynanan çok sayıda baribe oyunları da piyasada mevcuttur.

Eğer çocuk, oyunu sadece fare ile oynamaya çalışırsa, bir süre sonra oyundan sıkılacak ve oyundan çıkacaktır. Bunun önüne geçebilmek adına, oyunun nasıl oynandığı açıkça belirtilmelidir. Barbie oyunları, özellikle kız çocukları açısından en eğlenceli oyunlar olarak nitelendirilir. Sebebi ise kız çocuklarının ilgi duyduğu kıyafetlerin oyun içerisinde sıkça yer verilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder