20 Ağustos 2012 Pazartesi

ÇOCUKLAR OYUNLARLA ŞEKİLLENİR

Çocukların hayal Dünyalarını olumlu yönde mi etkileyen oyunlardan biri olan barbie giydirme oyunları Çocukların hayal gücünü çizgi film kahramanı Barbie sayesinde gelişir. Çünkü bu kahramanlar çocukların oyunlarını daha gerçekçi hale getirerek oyuna devam etmelerini ve hayal gücünü geliştirilmesinde motive eder. Barbie giydirme oyunlarının içeriğinde çocuklar hayal gücünü geliştirmekle kalmaz aynı zamanda tercih yapma ve karar verme yeteneği ve becerisi de kazanmış olurlar. Çocukların kendi kendine keşif ve kendini ifade etme fırsatı buldukları Barbie giydirme oyunları çocukların agresif ve saldırgan duygularını da onarır. Bu oyunlarla çocuklar daha girişken daha sosyal olurlar. Çünkü çocuklar aynı zamanda bu oyunla yeni şeyler öğrenebilme fırsatı sunmalıdır
Yine sitemizde çocukların kendi fantezi ve hayallerini ortaya çıkaran oyunlardan bir diğeri de kuaför oyunları ile çocuklar kendi çözümünü bulabileceği türden bir oyundur. Özellikle 3-7 yaş civarında çocukların oynadıkları kuaför oyunlarında çocuklar kuaför salonuna gelen kızların üstünde yeni saç modelleri denerken sorun çözme konusunda adeta öncülük ederler. Bu öncülük etme vasfı çocukta ayrıca yeterli olma, kendini ifade etme, gibi alışkanlıklarda kazandırmış olur. Çocuklar bu oyunlar ile kendilerinde var olduklarını fark ettikleri özellikler ve yetenekler ile aynı zamanda farkında olmadan hayatlarını yeniden şekillendirmeye başlamış olurlar. Bu da onların ilerideki meslek hayatlarında seçim yapmalarını kolaylaştırmış olur.
İşte size çocukların sosyal hayatlarında çevreleri ile kurduğu iletişimde daha aktif bir rol almasını sağlayan kız giydirme oyunları ile bir oyun daha. Çocuklar kız giydirme oyunlar ile çocuğun günlük yaşantısında deneyemediği birçok şeyi oyun içerisinde kızları giydirirken deneme fırsatı bulmuş olur. Böylece gerçek hayatta başa çıkmakta zorlandığı bazı duygularla baş etmeyi öğrenmiş olur. Çünkü bu oyunlar sayesinde çocuklar yaratıcı çözümler üretme alışkanlığı edinirler. Bu da onların gerçek hayatta kendilerini daha iyi bir şekilde ifade etmelerini sağlar. Bir sorunla karşılaştıklarında panik yaparak agresif davranmak yerine çözüm bulma yoluna gitmeleri bunun bir göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder