23 Ağustos 2012 Perşembe

DELİNATÖRLER İLE GÜVENLİ YOLLAR

Ülkemizde son yıllara kadar ne yazık ki yollardaki güvenlik pek önemsenmezdi. Fakat yaşanan tüm olumsuzluklar sonucunda sevindirici olarak artık hemen hemen her yerde yollardaki güvenlik önlemlerini görebiliriz. Bu sayede de olabilecek herhangi bir kazayı da önceden önleyerek can ve mal kayıplarını önleyebiliriz. Delinatör bu konuda en önemli araçlardan birisidir.

Yol bölmelerde, yol sınırlarını belirlemede, çukur vs. gibi yerleri belirtmede delinatör her zaman çok faydalı olmuştur.

Ayrıca malzemesi plastik olduğu için herhangi bir çarpmada da hasar vermediğinden ve bu nedenle dayanıklı olduğundan herkes tarafından tercih edilmektedir.
Delinatör standart ölçülerinin yanında çeşitli boyutlarda da yapılabilir. Bu genelde kullanım alanına bağlı olarak değişebilir.

Ayrıca renkleri de yine ihtiyaca göre değiştirebilir.

Genelde fosforlu dikkat çekici renkler kullanılan delinatör ile yollarda çok rahat bir şekilde sürücülerin dikkati çekilebilir. Tüm bunlar doğrultusunda can ve mal kayıplarını önlemek için delinatörler kullanılmalıdır. Ayrıca delinatör trafiği de düzene soktuğu için özellikle trafiğin karışık olduğu bölgelerde kullanılarak trafiğin düzenli bir şekilde akması sağlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder