23 Ağustos 2012 Perşembe

OYUN OYNAYAN ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE DAHA İYİ BİR İLETİŞİM KURUYOR.

Sitemizde benten oyunları oynadıklarında da mutluluk hormonu salgılamasın sağlayan benten oyunları çocukların popüler kimlikler edinmelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Benten oyunları çocukların doğru ve yanlışı, iyi ve kötü kavramlarını doğru anlaşılması konusunda büyük ölçüde katkısı vardır. Benten oyunları oynayan çocuklarda çevresiyle iletişim kurabilme kendini en iyi biçimde ifade edebilme gibi alışkanlıklar kazandığı gözlemlenmiştir. Çocuklara seçme ve karar verme olanağı tanıyan benten oyunları çocukların çevrelerinde neler olup bittiğini algılamasında kolaylık sağlar. Oyun içindeki başarı ve bunun sonrasında çocukların duyduğu sevinç ifadeleri çocuklara doğru davranış biçimleri edinmesinde büyük bir rol oynar. Çocuklar benten oyunları ile kendilerini çok daha ifade ettikleri için bu davranışlarında netlik kazanmasını sağlar.

Çocukların oynarken kendilerini çok mutlu hissettikleri oyunlardan biri olan sünger bob oyunları Çocuklara kendi öncelikle doğru tercihler yapmayı ve oyun içinde kontrolü yapabileceği ortamlar sunar. Çocuklarda karar verme becerisini gelişmesini sağlar. Oyun içinde çocuklar yardım alamadan oyunun kontrolünü sağlayarak karar verme becerisinin de gelişmesi ile çok keyifli saatler geçirebilir. Aynı zamanda çocukların zeka gelişimini destekleyen sünger bob oyunları çocukların oyun içinde maceracı ve araştırmacı ruhunu ortaya çıkarmasına olanak sağlar. Bu oyunlar sayesinde çocuklar dış dünyayı daha iyi kavrarlar.

Sitemizde socukların oyun içinde muhteşem bir performans ve başarı sergiledikleri oyunlardan biri olan kral oyun ile çocuklar yeni beceriler kazanır. Örneğin oyun içinde dikkatini toplama kendi kendine karar verme problem çözme gibi beceriler kazanır. Kral oyunlarda gösterdikleri başarı ile çocukların olumlu davranışlar sergilediği görülmektedir. Çocuklar enerji dolu bir biçim de özenle oynadıkları bu oyunlar sayesinde dış dünyaya karşı kendilerini çok daha iyi bir şekilde ifade edebiliyorlar. Kral oyunlar çocuk üzerinde bir terapi gibidir. Çünkü bu oyunlar sayesinde anne babalar çocuklarını daha iyi tanıma fırsatı buluyorlar. Çocukların oyunlara gösterdiği tepkiler başarılarını aileleri ile paylaşmaları çocukların aileleri ile olan iletişimine olumlu olarak yansıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder