21 Ağustos 2012 Salı

Barbie oyunlarına en çok kızlar ilgi gösteriyor

Barbie oyunları oynayan kız çocukları, en çok pembe rengi seviyor. Pembe feminen bir renktir ve küçük yaştaki kız çocuklarının en sevdiği renk olarak bilinmektedir. barbie oyunları içerisinde en çok kullanılan renk ise tabi ki pembedir. Pembe dışında, sarı renk de barbie oyunları içerisinde sıklıkla kullanılır. Uzmanlar, kız çocuklarına en uygun rengin pembe ve sarı olduğunu, erkek çocukları için ise mavi ve kırmızı olduğunu söylemekte. Barbie oyunlarında siyah, kahverengi gibi kasvetli renkler kullanılmaz. Aynı şekilde pepee oyunlarında olduğu gibi barbie oyunlarında da çocukların yaşlarına uygun renk kullanımı yapılmaktadır.

Maç oyunları genellikle bir dizi bölümden oluşur. Baribe oyunları da bu yönden maç oyunlarına benzer. İlerlemeli barbie oyunlarında, çocuğun bir üst seviyeye geçebilmesi için, içerisinde bulunduğu bölümü başarı ile tamamlaması gerekir. Bu tür oyunlar genellikle kolaydan zora doğru gider. Oyu tasarlanırken belirli bir senaryo oluşturulur Barbie oyunlarında en çok kullanılan senaryo, bölümün sonunda barbie’nin sevgilisine kavuşacağıdır. Bu şekilde çocuk barbie oyunlarında olabildiğince güdülenir ve oyunun son bölümünü oynayabilmek için çaba sarf eder.

Barbie oyunlarında, barbie figürü değişik fiziksel görünümlerde olabilir. Ancak barbie oyunlarında en çok kullanılan barie figürü, uzun sarı saçlı, zayıf, büyük gözlü olanlarıdır. Barbie oyunlarında, barie’nin gözleri özellikle büyük yapılmıştır. Özellikle kızlar için gözeler güzelliğin simgesidir. Uzmanlar bu bilgiye dikkat çekmek adına barbie oyunlarında kullanılan barbielerin bu gibi çeşitli özelliklere sahip olduğunu söylemekte. Barbie oyunları çocukların bilişsel gelişimini sağlamak için büyük bir fırsattır. Özellikle kız çocuklarına nitelikli barbie oyunları oynatarak, onların hayal gücünü arttırabilir ve pratik ve görsel zekalarını geliştirme fırsatı sunulabilmektedir. Barbie oyunlar, iyi tasarlandığında anıldığından çok daha fazla verim alınır. Bu tür materyallere sadece oyun gözü ile bakılmamalıdır. Ayrıca eğitim konusunda oyunlar çok önemlidir. Hiçbir çocuğa oyun konusunda geniş kapsamlı kısıtlamalar getirilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder