27 Ağustos 2012 Pazartesi

ÇOCUKLAR OYUNLARLA MOTİVE OLUYOR.

Kız çocuklar için barbie giydirme oyunları Barbie Karakterine olan ilgi 4-9 yaş civarı çocuklarına hitap etmektedir. Barbie karakteri sayesinde, çocuklar hayallerini kişileştiriyorlar. Çünkü Neredeyse tüm gün boyunca sıkılmadan Barbie giydirme oyunları ile oynayabiliyorlar. Oyunda Barbie’ye rol vererek kimi zaman Barbie’yi davet için hazırlıyorlar kimiz zaman özel bir parti için hazırlıyorlar. Bu sayede çocuklar kendi dünyalarını genişletme fırsatı buluyorlar. Çocuk oyunla bütünleşerek Barbie’yi giydirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Örneğin her zaman şık olmak isteyen Barbie’yi giydirirken diğer yandan gerçek hayatta da oldukça şık ve bakımlı olmak ve kıyafet seçimlerinde Barbie gibi şık olmak için oldukça titiz davranabiliyorlar. Barbie giydirme oyunlarında çocuğunuzun çizgi film kahramanlarına olan zaafı size çok abartma gibi gelse de aslında bu oyunlar çocukların sağlıklı gelişimin bir parçasıdır.

Yine sitemizin vazgeçilmeyen Flash oyunlarından biri olan kuaför oyunları çocuklara öğrenebilme fırsatı sunmaktadır. Örneğin çocuğunuzun seçtiği kuaför salonunda kızların yüz ve göz şekline göre saç modeli seçerken, çocuğunuz sizinle olan iletişime geçerek sizin fikrinizi almak isteyecektir. Çünkü sizden duyacağı övgü dolu sözler onun oyundaki coşkusunu da arttıracaktır. Bu heyecanla yeni saç modelleri deneyerek bu şekilde kendisine olan özgüveni gelişerek daha fazla motive olacaktır.

Yine sitemizin en çok oynan oyunların başında gelenkız giydirme oyunları çocuğun başarı öz güveninin gelişmesini sağladığını biliyor muydunuz? Evet, çocuğunuzun kız giydirme oyunları ile karar verme hakkını istediği şekilde kullanabilmesi, oyunu kontrol edebilmesi kendisini çok daha iyi ifade etmesini sağlar. Örneğin değişik parçaları deneyerek kızları giydirirken çocuk bir yandan fikir yürütür bir yandan ise karar verme becerisini geliştirir. Kız giydirme oyunları ile çocuklar aynı zamanda gözlem yapma fırsatı bulurlar. Öyle ki; bu oyunlar çocukların hayatlarını şekillendirebildiği gibi meslek seçimlerinde de çok önemli bir rol oynar. Bu seçimlerini gerçek hayata geçirmek isteyen çocuklar kendi yeteneklerinin bilincine varmış olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder