26 Ağustos 2012 Pazar

Barbie oyunları güncel öğeler içermelidir

Oyun, her çocuğun oynamaktan keyif aldığı bir olgudur. Çocuklar internet sayesinde çok sayıda oyuna kısa sürede ulaşabilirler. İnternet, oyun dünyası adına en büyük platformlardan biridir. Barbie oyunları piyasada en çok tercih edilen oyunlardandır. Bunu maç oyunları ve pepee oyunları takip eder.

Barbie oyunlarının çocuklar açısından modaya uygun kıyafetlerden oluşması pek bir şey ifade etmez. Ancak bazı dönemlerde çocukların en sık karşılaştığı kıyafet barbie oyunları içerisinde yer verilmesi gerekir. Kız çocuklarının zaman zaman kendilerini barbie bebeklerin yerine koydukları bilinmektedir. Barbie oyunları oynayan çocuklar, oyundaki barbie karakterinin sanki kendisiymiş gibi düşünür. En çok giymek istediği kıyafetleri barbie karakterine giydirir ve en çok takmak istedikleri takıyı takar.

Barbie oyunlarında günce müziklerin kullanılması oyunun en çok tercih edilen oyunlar arasında yer alması için önemlidir. Justin Bieber, günümüz dünyasında kız çocukları başta olmak üzere çok sayıda hayrana sahiptir. Barbie oyunları içerisinde bu tür popüler şarkıcının şarkıcılarına yer verilmelidir.

Barbie oyunlarında kullanılan makyaj malzemeleri de çocukların günlük hayatta karşılaştıkları makyaj malzemeleri ile benzerlik göstermesi, çocuğun oyuna güdülenmesi açısından önemlidir. Güncel öğelerle dolu bir barbie oyunu, çocuklar tarafından tercih edilmesi için yeterlidir. Barbie oyunlarına karşı ilgiyi arttırmak için en çok kullanılan yöntemlerden birisi de oyun yönlendirmelerin olmasıdır. Çocuk oyuna ilk girdiğinde oyunu nasıl başlatacağı ve nasıl oynayacağı gösterilir. Hatta oyunun püf noktaları da çocuklara açıkça belirtilmelidir. Örneğin, çocuğun oyunu başlatması için, start butonu diğerlerine göre daha büyük ve farklı renkte yapılmaktadır. Üzerine geldiğinde, tıklanabilir özelliği olduğunu göstermek için, butonun renginde koyulaşma olması ya da şeklinin değişmesi önemlidir. Barbie oyunları küçük yaşta çocuklara hitap ettiği için, oyun içerisinde oyunu karışık kılacak materyallere yer verilmemesi gerekir. Barbie oyunları olabildiğince sade olmalıdır. Ayrıca oyunun sadece fare ile oynanabilmesi oyunu kolaylaştırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder