28 Ağustos 2012 Salı

Barbie oyunlarına bakış

Barbie oyunları, çok sayıda oyunu içerisinde barındırabilir. Örneğin, yapboz oyunları, lego oyunları, giydirme oyunları, araba oyunlar başta olmak üzere hemen her alanda oyunlar barbie oyunlarının konusu olabilir. Yapboz, lego ve giydirme oyunları barbie oyunlarının yaklaşık %80’ini karşılar. Bu tür oyunların barbie oyunları içerisinde kullanılmasının sebebi arz – talep ilişkisidir. Barbie oyunları oynayan oyuncular, bu tür oyunlara daha çok rağbet gösterdiklerinden barbie oyunlarının türleri bu yönde şekillenmektedir. Geriye kalan %20’lik kısmı ise maç oyunları ve pepee oyunları ve araba oyunları ile şekillenmektedir.

Barbie oyunlarını oynayan oyuncuların istatistiklerine bakılacak olursa, cinsiyet bakımından kızların, yaş gurubu bakımından 6 – 18 yaş arası kişilerin, oyun türü bakımından giydirme oyunlarının, kullanılan ses materyalleri bakımından ise hareketli müziklerin diğerlerine göre daha ağır bastığı istatistiksel veriler ile ortaya konmaktadır. İyi bir barbie oyunu tasarlanırken, hedef kitle göz önünde bulundurulmalıdır. Hedef kitle, tasarladığımız barbie oyunu şekillendirir. Bu tür istatistiksel veriler kullanılarak oyun tasarımı sırasında bize yol gösterir hatta işimizi kolaylaştırır. Herhangi bir ön araştırma yapılmadan tasarlanan barbie oyunları, amacına ulaşmaz.

Barbie oyunlarında kullanılan en çok hayvan ise attır. Genellikle tek boynuzlu beyaz atlar barbie oyunlarında kullanılmaktadır. Unicorn olarak adlandırılan bu atlar, mitolojide büyük bir yere sahiptir.

Barbie oyunları, en çok barbie çizgi filmlerinden esinlenir. Barbie çizgi filmlerinde kullanılan her türlü materyallere barbie oyunları içerisinde rastlanabilir. Bazı barbie oyunlarının içerisinde çeşitli videolar kullanılmaktadır. Oyunun giriş kısmında oyuncuyu etkilemek ya da oyunun nasıl oynandığını göstermek adına intro bölümü ya da her bölüm sonunda, oyunun senaryosu doğrultusunda bir dizi görsel şovlar kullanılır. Barbie oyunları, görsel açıdan etkileyici, kullanım bakımından kolay ve eğlence açısından en verimli oyunlardan olduğu bilinmektedir. Barbie’nin gizli dünyasını keşfetmek için haydi durma sende barbie oyunu oyna.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder