27 Ağustos 2012 Pazartesi

ÇOCUKLARA BİLGİ VE BECERİ KAZANDIRAN OYUNLAR

Hayatlarının her alanında sıkıcılığı aşılarak, oyunlar ile eğitim sürecini çocuklar için eğlenceli ve cazip bir hale getirilen benten oyunları çocuklar için sadece çekici ve cazip değil değil ayrıca öğrencilerin becerilerini geliştirmeye yardımcı, olan bir oyun türüdür. Benten oyunları oyun içindeki konu alanına göre malumat ön bilgi ve İmgeleri içinde taşıyan türde bir oyundur. Benten oyunları eğitimsel olduğu için, çocuklara hoşça vakit geçirmesini sağlayan oyunlardır. Benten oyunları oyun içinde gerçekleşen etkinlik ve faaliyetler çocuklara çeşitli bilgiler öğreten veya önceki bilgileri pekiştirip artırmaya yönelik bir oyundur.

Sitemizin en sevilen oyunlardan biri olan sünger bob oyunları çocukların oyun içinde algılama ve kavrama yeteneğinin gelişmesini sağlar. Oyun içindeki problem çözme yeteneklerini geliştiren sünger bop oyunları belirli problemleri çözmeye yönelik tasarlanmış öğrenme ortamlarıdır. Sünger bop oyunlarında zamana karşı yarış problem çözme gibi özelliklerin yanında bilinmeyen sonuçlar karşısında birçok alternatif, seçenekler ve çözümler bulmanıza fırsat sunar. Çocuklar için oyun içinde Problemin yapılandırılması ve Problem çözmek çocuğun kendisine olan özgüvenini kazanmasını sağlar. Buda ana yönde öncelikle çocuğun zekâ gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu da çocuğu derslerinde başarılı olmasını sağlar. Sosyal yaşamında çocuğu daha aktif bir hale getirir.

Çocukların becerilerini gelişmesinde önemli bir rolü olan kral oyun oyunları çocukların yoğunlaşma ve beyin - el eş güdümlerinin gelişmesini sağlayan oyunlardır. Kral oyunlarında oyunların da çocukların düşünme yeteneği kazanması yönünde çok faydalıdır. Çocuklar Kral oyunlar ile çok hız ve çevik olmayı öğrenir. Kral oyunları sitemizin en çok sevilen türlerinden biridir. Kral oyunları çocuğu yakın ve sosyal ortamlarda aktif olmasını sağlar. Çocuklar oyun içinde aldığı görevlerle sorumluluk alır, toplum içindeki kuralları öğrenir. Kral oyunları çocuklara Görüş, düşünüş duygu ve ilişkiler açısından kontrol kazanmasını sağlar. Çocuklar bu şekilde yeni bilgi ve beceriler kazanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder